Ett oändligt äventyr: Om människans kunskaper Sven-Eric Liedman

ISBN: 9789100580933

Published: June 20th 2002

Paperback

411 pages


Description

Ett oändligt äventyr: Om människans kunskaper  by  Sven-Eric Liedman

Ett oändligt äventyr: Om människans kunskaper by Sven-Eric Liedman
June 20th 2002 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 411 pages | ISBN: 9789100580933 | 4.69 Mb

Det sägs som en självklarhet att vi idag lever i ett kunskapssamhälle. Men vad är egentligen kunskap, närmare besett?I sin nya bok närmar sig Sven-Eric Liedman frågan på flera olika vis. Han visar hur världen tar form för det lilla barnet ochMoreDet sägs som en självklarhet att vi idag lever i ett kunskapssamhälle. Men vad är egentligen kunskap, närmare besett?I sin nya bok närmar sig Sven-Eric Liedman frågan på flera olika vis.

Han visar hur världen tar form för det lilla barnet och understryker språkets avgörande roll i allt kunskapssökande. Han hävdar att alla de mångskiftande mänskliga kunskaperna i grunden är praktiska, tom den mest abstrakta matematik. Han visar på skillnaden mellan den artificiella intelligens som datorn besitter och den mänskliga intelligensen, och gör en grundläggande distinktion mellan information och kunskap.

Han polemiserar mot föreställningen att kunskap kan snabbinhämtas och påpekar att nya upptäckter ofta görs på oförutsägbara omvägar. Han analyserar kunskapens förhållande till makten och till pengarna, och han ställer avslutningsvis frågan om det är meningsfullt att tala om visdom idag och vad den i så fall har att göra med våra vanliga kunskapsområden.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ett oändligt äventyr: Om människans kunskaper":


quesignificatunombre.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us